HTML

Szomolya illúziók nélkül

Reálisan egy kis bükkaljai település életéből.

Friss topikok

  • MaD: www.szinhazajanlo.hu/szinhaz-hir.php?ID=49-Uj-Nezo-Szomolya-Ez-te-vagy-anyukam (2010.08.31. 21:46) Fórum Szomolyáról
  • aranyhaj.blogspot.com: Viszont, és kellemes szilvesztert, A. (2007.12.31. 08:44) B.Ú.É.K. 2008

Linkblog

2007.06.08. 03:34 vit5461 (törölt)

A Sportegyesület, és a 2007-es majális

Mint a korábbi években oly sokszor, az idén 2007-ben is a Sportegyesület tartotta fontosnak, hogy megemlékezzen az 1800-as évek végének eseményeiről, és az idők során más értelmet nyert május 1-je alkalmából majálist rendezzen.

Már márciusban megkezdődtek a tárgyalások, népművészeti csoportokkal, és egy körzeti Old Star csapattal, hogy a kispályás bajnoksággal, ügyességi, és szellemi vetélkedőkkel tervezett ünnep, igazi tavaszi kikapcsolódást, pihenést jelentsen, megidézve a régi idők sör, virsli hangulatát.

Tettük, és tettem ezt abban bízva, hogy a korábbi évekhez hasonlóan Egyesületünk hozzájut némi Önkormányzati támogatáshoz, melynek egy részéből mindezeket fedezni tudtuk volna.

Mindez működött is április közepéig, amikor is a képviselő-testület úgy döntött, hogy beszámolót kér tőlem, mint a Sportegyesület elnökétől, és képviselőjétől.

A beszámolóm nem igazán hatotta meg Őket, sokkal jobban ragaszkodtak az „azt beszélik” variációjukhoz, mint a tényekhez, sőt a polgármester éles kirohanást tartott személyem ellen, az általam korábban elhangzott képviselő-testületet érintő kritikák miatt..........

Egyértelművé vált, hogy nem tűrik a kritikát, és ha kell, a Sportegyesületen át a falut is büntetik, csakhogy nekem betarthassanak!

Már az is elgondolkodtató volt, hogy beszámolót egyedül a Sportegyesülettől kértek, noha működésünknek szemmel látható, kézzel fogható jelei voltak, miközben olyan egyesületek kaptak „simán” támogatást, akiknek egyetlen gondja az , hogy a kapott pénzt mire költsék.

Az önálló, független Sportegyesület belügyeibe durván, és jogtalanul belegázoló diszkriminatív, cenzúra jellegű kérdéseket, és megállapításokat még egy-két jelenlévő bizottsági tag is kifogásolt, de vállaltam azokat, bízván abban, hogy egymást kölcsönösen tisztelő toleranciával előre tudunk lépni.

A kompromisszum készség azonban, és már sokadszor, ismét csak a Sportegyesület oldalán vált kitapinthatóvá.........


Nem sokkal ezután telefonon fölhívott a polgármester, és közölte kapunk majd működési támogatást, ha benyújtjuk egy tisztújító közgyűlésünk jegyzőkönyvét, illetve támogatják a majálist is, ha benyújtjuk rendezésének költségvetését.


Csakhogy..............:


A működéssel kapcsolatosan: az egyesület vezetésének személyi összetétele kizárólagosan az egyesület tagságának a kompetenciája, annak megkérdőjelezéséhez a képviselő-testületnek, sem beleszólása, sem jogalapja nincs! Az egyesület működik, és mivel korábban is mindig el tudott számolni az Önkormányzattól kapott támogatással,mely minden esetben konkrét személyhez is köthető, diszkriminatív, és megalapozatlan a felhasználással nem összefüggő bármilyen feltétel rendszer felállítása.


A majálissal kapcsolatosan: lehetnek tervek, lehetnek elképzelések, de a meghívottak utaztatása, és ellátása, a szervezés, valamint a résztvevők jutalmazása mind költségként merül fel. Egyértelmű, hogy programot csak akkor tudok felállítani, ha tudom mennyiből gazdálkodhatok. A tervek megvoltak, de mivel a támogatás nem korlátlan, a konkrét meghívások, a program, a lebonyolítás, csak a támogatás összegének ismeretében realizálhatódott volna. Ezt a folyamatot nem lehet megfordítani,mint ahogy nem lehet a falu más rendezvényénél sem, hiszen a Cseresznyefesztivál, vagy a Kisasszony-nap rendezői is hónapokkal előre tudják mennyiből gazdálkodhatnak. Ahogyan ők sem tudnak „vakon” szervezni, úgy a Sportegyesület sem. Az pedig szava hihetetlenné tenné egyesületünket, ha valamelyik meghívottnak utólag le kellene mondani a fellépését, mert a képviselő-testület a tervezettnél kevesebb anyagi támogatást tud adni, vagy egyszerűen az adott meghívott szereplését nem tartja támogathatónak. Ezt valamikor úgy hívták: cenzúra.


A diszkrimináció, és a cenzúra összeegyeztethetetlen a demokráciával, de bőven beleférnek egy másik kalapba, amire az van írva: kiskirályság.

Sajnos, úgy tünik vannak akiknek ez fontosabb, mint a falu hangulata. Én, mint a Sportegyesület elnöke nagyon sajnálom, hogy nem ünnepelhetünk együtt, de az egyesületünk anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy községünk egészét átfogó, és érintő majálist rendezzünk. Minden egyes polgárunknak zöld utat adunk azonban a pálya, és az öltöző használatához május 1-jén, biztosítva az összes rendelkezésünkre álló sporteszközt, ha erre előzetes igény érkezik hozzánk, de mi nem akarunk kiskirályi providencia lenni, és az ünnepet „szűk családi körben” a Zsóry-fürdőben tartjuk. Mezőkövesden.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása