HTML

Szomolya illúziók nélkül

Reálisan egy kis bükkaljai település életéből.

Friss topikok

  • MaD: www.szinhazajanlo.hu/szinhaz-hir.php?ID=49-Uj-Nezo-Szomolya-Ez-te-vagy-anyukam (2010.08.31. 21:46) Fórum Szomolyáról
  • aranyhaj.blogspot.com: Viszont, és kellemes szilvesztert, A. (2007.12.31. 08:44) B.Ú.É.K. 2008

Linkblog

2007.12.09. 07:36 vit5461 (törölt)

" Gyászjelentés "

GYÁSZJELENTÉS


KIRÚGOTT RENDŐR A POLGÁRMESTERI SZÉKBEN


Hölgyeim és Uraim!

Tisztelettel és fájdalomtól sajgó szívvel? De Breznai Sándor akaratában

megnyugodva értesítjük Önöket gyászoló barátaim, hogy a képviselő testületben

a TISZTESSÉG és a BECSÜLET meghalt. Béke poraira!


Közel három év telt el azóta mikor is az új képviselő testület két régi taggal megspékelve /akik azóta szépen besimultak a Breznai panoptikumba/, megkezdte döbbenetes mélyrepülését.


Az elmúlt időszak történései arra sarkalltak bennünket, hogy felemeljük szavunkat. Mi, tízen, átlag átlag harminc éves fiatalok, létre hoztuk a TT-t, /tízek társasága/ és JUSTITIA-nak szenteljük tevékenységünket jövőnk érdekében. Mi nem politizálunk, nem érdekel bennünket az MszP hablatyolása, sem a FIDESz ostoba acsarkodása, minket SZOMOLYA érdekel.


Véletlenül sem tisztelt képviselő urak, Önök az elmúlt három esztendőben szinte mindent leromboltak, amit az előző évek, évtizedek vezetői keserves munkával létrehoztak, felépítettek. A veszekedésen, a pereskedésen, a sárdobáláson, az esztelen romboláson, a kioktatáson kívül

MIT TUDNAK FELMUTATNI ?

Leváltották az iskola igazgatóját, ezzel a fényes haditettel megosztották a tantestületet és a lakosságot.

Megdumálták a romákat, választás után magukra hagyták őket.

Ölbe vitték a polgármesteri székbe VARGA IMRÉT, majd hátba döfték és sárba dobták. /Imre -bá. Hogy tudott ennyire vak lenni/

Felszámolták a nehezen létrehozott mezőőri szolgálatot. Hát hogyne, hiszen az új földesurak ott terpeszkednek a testületben és a nagy földterület után bőven kellett volna mezőőri hozzájárulást fizetni. Egymás között érés időben megoldják az őrzést, a többit meg úgy lopják, ahogy akarják.

MINDEZT A LAKOSSÁG ÉRDEKÉBEN.

Szép iskolánkat, óvodánkat lassan és sajnos biztosan be lehet zárni. Az a szülő aki egy kicsit is ad magára és gyermekére az más iskolába viszi. Szét rúgtak egy jól működő tantestületet, a tanárok, ha szólni, beszélni akarnak egymással előbb szétnéznek, hogy ki látja vagy hallja a téglák közül. Direktor Pócsik reméljük jól érzi magát ? / a menyecskéknek férjük is van, egyszer csak rájönnek, ha még oly vakok is/


Ezt az áldatlan helyzetet hallatlan bölcsességgel a breznai slepp hozta létre. A jó példával személyesen elől járva elsőként vitte gyermekeit más iskolába. Őt követte Szendrei „alpolgármester”.Igen, történelmet csinált a nagyszerű testület, sokáig fogják ezt Szomolyán emlegetni, hogyan tette tönkre az iskolát, óvodát, gyermekeink jövőjét egy szélhámos bagázs, akik magukat képviselőknek nevezték.

MIND EZT MEGLÉVŐ ÉS SZÜLETENDŐ GYERMEKEINK ÉRDEKÉBEN.

Tudjuk mindezekért nagyszerű képviselőink nem hibáztathatók, mindenért csak VARGA IMRE a hibás, minden rossz csak tőle származik, minden ami megvetendő, büntetendő, elítélendő. Csak azt nem tudjuk, amíg azokat a szörnyű „gaztetteket” elkövette a polgármester, addig hol voltak, mit csináltak a mi szorgos képviselőink. A válasz prózai, és rövid: AZ ÉGVILÁGON SEMMIT.

Tudniillik ez a csodálatos csapat azt hiszi, nekik annyi a dolguk, hogy a polgármestert ide, oda rángassák, kioktassák, utasítgassák, a munkáját kritizálják, és felvegyék a tiszteletdíjat. Végül is ezt, VARGA IMRE mellett megtehették, neki is vannak hibái, de a tisztességéhez, a becsületéhez nem fér kétség.

Varga Imrét a bíróság polgármesteri tisztségéből felfüggeszti. A vezetés az alpolgármester kezébe kerülne, csakhogy Szendrei úr nemes egyszerűséggel kijelentette , hogy bizony Ő ezt nem tudja, nem óhajtja ellátni. Szendrei úr, Ön ezt kezdettől fogva tudta hogy nem képes ilyen feladatot ellátni és mégis éveken keresztül szemrebbenés nélkül felvette az alpolgármesteri fizetését minden hónapban. Szenátor „úr”, mint józan életű vallásos ember, hogy tudja összeegyeztetni vallása tanításaival. EJNYE_EJNYE.

Ekkor jött el a pillanat, amikor az ÉSZOSZTÓ Sándorunknak fel kellett volna állni, hogy na uraim majd én megmutatom, hogyan kell ezt csinálni, de nem, ne féljenek, felelősséget vállalni, az nem az Ő műfaja.

Így gondolkodott, kilenc közül válasszuk ki azt, aki volt már szinte minden, csak becsületes ember nem. Így érhetett bennünket kedves barátaink, az az ERŐSEN VITATHATÓ szerencse, miszerint egy VAKÍTÓAN FÉNYES intellektusu „úr” kezébe került a vezetés.

GUCCI „úr”, így hívják azt a talpig becsületes példás életű embert, aki most ott ül hülyesége teljébe, VARGA IMRE székében.

TESSÉK MONDANI VAN ETTŐL MÉG LEJJEBB IS ?

Kevésbé sem tisztelt képviselő „urak”minek kell még történnie, hogy Önök FELÁLLJANAK és ne ragaszkodjanak a székükhöz mint egy undorító ragacs. Hogy mernek kiállni a falu elé? Nem maradt Önökben egy szemernyi tisztesség? A legutóbbi közmeghallgatáson 12-en voltak kíváncsiak a nagyszerű csapatra,

NEM MOND EZ ÖNÖKNEK SEMMIT?

BARÁTAINK! FIATALOK! NE HAGYJUK SZOMOLYÁT, NE HAGYJUK A JÖVŐNKET, GYERMEKEINK JÖVŐJÉT.


Másold le és add tovább!


JUSTITIA


A módszert a civil szervezetektől tanultuk Gucci „úr”



Az írás ismeretlen szerző által jelent meg 2006 tavaszán szórólap formájában.

Egy-két név kicserélésével azonban sajnos ma is aktuális, sőt aktuálisabb mint valaha!

Szomorú,de egyértelmű, hogy igen van, a lejjebbtől is lejjebb!

Mi, választók , nem tanultunk a szórólap realitásából, és a polgármesteri székbe emeltük azt az embert, és hadd bővítsem a szórólap tartalmát, aki korábban közhasznú munkásként sem felelt meg a Hivatalban, négy évet adván neki, hogy bizonyíthassa alkalmatlanságát.

Ő remekül él ezzel a lehetőséggel, és a testület asszisztációjával meg is teszi. Még mindig gyakran látni az Arany János utcában a barátainál, de hát kell a szellemi táplálék, mert éhesen nem bír kimászni az ember abból a mély kátyúból, amibe a saját maga naivitása, és irreális ígéret-tengere vitte....

Lassan itt az évvége, a beszámolók, elszámolások ideje. Talán az egy év óta működő jelenlegi vezetéstől is kapunk valamiféle évértékelő beszámoló félét.

És abból megtudhatjuk majd, hogy miért vesztettük el az iskolánkat, hogy soha nem látott nagyságrendben járnak a környező települések iskoláiba gyermekeink, hogy mért tették tönkre a falu sportegyesületét, miért kevesebb a polgárőr járőrözés, és a Szomolyai Tükör megjelenési gyakorisága, mért nem lett kevesebb községünk adósság állománya, a beígért munkahelyek közűl miért nem realizálódott egy sem, és hová tüntek a választáskor hangoztatott kreatív ötletek.........

Mért nincs kézzel fogható eredménye a francia, és a román kirándulásnak, mért kellett sokak szerint szakszerűtlen, a meglévőt keskenyebbé tevő útszakasz felújításokat végeztetni, vagy mért keresik, többek elmondása szerint, nem éppen bizalom gerjesztő kinézetű emberek, három évvel ezelőtti holland kapcsolatokra hivatkozva településünk első emberét.........


Mért nem tudnak mit kezdeni történelmi emlékeinkkel, és főleg mért akarják elkótyavetyélni azokat. Mért akarnak olyan tárgyi emlékektől megszabadulni, amelyek európai szintű kincsnek számítanak, és turisztikai látványossággá tehetők........


És még sajnos sorolhatnám!


Lenne miről beszámolni, de az az érzésem, hogy ez el fog maradni.........

Nem valószínű, hogy mi választók élvezünk annyi tiszteletet az általunk választottaktól, hogy ezt meg is tegyék.

Így hát értékeljen ki-ki belátása,tudása, és lelkiismerete szerint, Szomolya jövőjének szem előtt tartásával, abban a reményben, hogy egyszer talán valósággá válhat a : KELLEMES KARÁCSONYT, BÉKÉS, BOLDOG,EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET!


Vitányi László 2007.12.09.










Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása